Gyengénlátó változat

Tervezés

Mit lehet a Balatonnál tenni, ha nem tudunk most a strandra menni? Teszik fel a kérdést nap mint nap turisták ezrei a Balaton körül. A BalaZone összefogás azon dolgozik, hogy erre a kérésre a jövőben azonnal választ adhassunk, tartalmas programok és szolgáltatások ajánlásával.

Évek óta problémát jelent a Balaton szezonalitása a turizmusban. A rendszerváltozást követően a tó arculata lassan átalakul. A korábban tömegesen ide látogató német turisták már nem jönnek hozzánk.

A Balaton iránt érdeklődő vendégek napjainkban már nem elégednek meg a múlt század vendéglátási minőségével. Miközben a régióban lévő országok kemény versenyt vívnak azért, hogy minél többen látogassanak el hozzájuk, mi magyarok sem ülhetünk ölbe tett kézzel. Kiváló adottságokkal rendelkezik hazánk és azon belül a Balaton és környéke is.

Tudnunk kell élni ezekkel a lehetőségekkel, ki kell használnunk a térségben rejlő potenciált. Önmagában, csak ez nem elég, nem várhatjuk el, hogy csupán a természeti adottságok miatt válasszanak minket a pihenni, kikapcsolódni vágyók. Ráadásul az a stratégia miszerint a fürdőzőkre és a jó időre építjük a szolgáltatásainkat lassan teljesen összeomlik a változékony időjárás miatt. Nem hagyatkozhatunk csupán a környezetre és a hatalmas, gyönyörű és tiszta vízfelületre. 

Megközelítés

Repülővel:
A sármelléki FlyBalaton reptér áprilistól fogad járatokat Düsseldorfból, Hamburgból és Frankfurtból. Bővebb információ a www.flybalaton.com oldalon .

Autóval:
A szerencsés hetes számot kell észben tartani a Budapestről indulóknak. Az M7-esen bármelyik déli parti város megközelíthető, a 7-es út végig a part mentén halad.

Vonattal:
A MÁV menetrend szerint indít járatokat Budapestről a Déliből és a Keletiből számos tóparti településre. Menetrend és jegyárak a www.mav-start.hu oldalon.

 

Helyi közlekedés

 

Komp: 
Szántód és Tihany között autós komp közlekedik. A 10 perces út közben gyönyörű panoráma tárul elénk. Részletek a www.balatonihajozas.hu-n.

Hajókirándulások:
Turistahajók két útvonalon közlekednek: Siófok-Balatonfüred- Tihany-Tihanyrév-Balatonföldvár és Fonyód-Badacsony. Disco- és gyerekhajók is járnak a Balatonon, valamint hajóbérlésre is van lehetőség. Menetrend és árak a www.balatonihajozas.hu oldalon.

Buszok: 
A tóparti városokat buszjáratok kötik össze 7-es és 71-es utakon. A buszjegyeket a sofőrtől kell megvenni.

Programajánló

 

Tervezze meg kikapcsolódását a BalaZone tagjaival, így nyugodtan kikapcsolódhat a Balatonon. A BalaZone.hu oldalról azonnal töröljük azokat a szolgáltatókat akikre felhasználóinktól több panasz is érkezik. Így kívánjuk biztosítani, hogy Önnek a legkényelmesebb legyen a Balaton, rossz időben is.