Gyengénlátó változat

Balaton és környéke

Balaton és környéke

A Balaton régió Magyarország egyik legkedveltebb desztinációja, ahol túrázhat a Nemzeti Park csodás

területén, az egyedülálló panorámát nyújtó dombokon, hegyeken, az elfáradt testét, és lelkét

kényeztetheti a wellness szállodákban, kikapcsolódhat a vizen, szelheti vitorlással a habokat, sétahajózhat,

gyermekek pancsolhatnak a sekély, selymes vízben, a fiatalok is megtalálhatják az aktív

kikapcsolódást, megkóstolhatják Európa szerte híres zamatos borokat, és ételkülönlegességeket,

megtapasztalhatja a helyiek vendégszeretetét.

A Balaton régióban található Európa legnagyobb melegvizű tava, egyik legcsodálatosabb panorámájú

golf pályája, Magyarország első írásos emlékét őrző Apátsága.

 

A Balaton régió Magyarország egyik legkedveltebb desztinációja, ahol túrázhat a Nemzeti Park csodás területén, az egyedülálló panorámát nyújtó dombokon, hegyeken, az elfáradt testét, és lelkét kényeztetheti a wellness szállodákban, kikapcsolódhat a vizen, szelheti vitorlással a habokat, sétahajózhat, gyermekek pancsolhatnak a sekély, selymes vízben, a fiatalok is megtalálhatják az aktív kikapcsolódást, megkóstolhatják Európa szerte híres zamatos borokat, és ételkülönlegességeket, megtapasztalhatja a helyiek vendégszeretetét.

A Balaton régióban található Európa legnagyobb melegvizű tava, egyik legcsodálatosabb panorámájú golf pályája, Magyarország első írásos emlékét őrző Apátsága.

Víz I Természet I Sport I Gyógy & wellness I Bor & gasztronómia I Kultúrális értékek 

A tó különleges klímájának köszönhetően a vízfelületet körülvevő dimbes-dombos tájkiváló lehetőséget biztosít a szőlészethez és a borászathoz. Több száz kisebb és nagyobb pincészet kínál finomabbnál-finomabb nedűket.  

A Balaton régió természeti szépségeiben gyönyörködni kívánók számtalan túraútvonalés népszerű kirándulóhely közül választhatnak, megmászhatják a Balaton-felvidék vulkanikuskúpjait, kilátóit, amelyek tetejéről csodálatos kilátás nyílik a mindig más színbenfeltűnő tóra.A természet bőségesen ajándékozta meg szépségekkel a Balatont. Jelentős részük maa Balaton-felvidéki Nemzeti Park védett területéhez tartozik. Az érdeklődők szakértővezetést is kaphatnak, tanösvényeken, bemutatóhelyeken ismerkedhetnek meg a régióbotanikai és geológiai különlegességeivel.A Balaton gyöngyszeme a Tihanyi-félsziget, ahol egy csodálatos világ tárul a látogatókelé. Tájképi adottságainak, földtani, geológiai képződményeinek, változatos növény- ésállatvilágának, illetve történeti-kultúrtörténeti értékeinek köszönhetően az ország elsőtájvédelmi körzete volt.

A Balaton környéke kiváló lehetőségeket kínál a kerékpáros túrázáshoz. Kondíciótól, ízléstől függően mindenki találhat magának alkalmas terepet. A nagyszerű testedzés mellett a túrákon érdekes településekkel találkozhatunk utunk során, kivételes műemlékeket, különleges természeti értékeket tekinthetünk meg.

Jöjjön velünk, legyen a Vendégünk, érezze jól magát, élje át a tengernyi élményt, amelyet kínálunk Önnek!

« vissza